Groene Kerk

Kerkelijk Centrum de Regenboog is deelnemer aan de actie Groene Kerk. Dit betekent dat wij telkens nieuwe stappen om het gebouw en het gebruik daarvan duurzamer te maken. In de Regenboog wordt uitsluitend koffie geschonken met een Fair Trade keurmerk. In ons gebouw worden bijna dagelijks grote hoeveelheden koffie geschonken, dus maakt zeker een verschil!

Tuin van Lof
Rondom het kerkelijk centrum wordt een mooie ‘Tuin van Lof’ aangelegd. De Regenboog ligt midden in een nieuwbouwwijk en is omringd door veel stenen en asfalt. Het is mooi om te zien hoe de kerktuin de omgeving letterlijk groener maakt! Er wordt goed nagedacht over de beplanting en het stimuleren van de biodiversiteit. De tuin bestaat uit een Liturgische tuin; aan een Stilte- en Gedachtenistuin en Pluktuin wordt gewerkt.

Michawerkgroep
Binnen de Hervormde wijkgemeente bestaat een Michawerkgroep met een groot hart voor sociale gerechtigheid en duurzaamheid. Jaarlijks wordt de Michacursus aangeboden en avonden voor de Huiskringen. Zo worden steeds meer gemeenteleden toegerust en enthousiast gemaakt om mee te doen. Jaarlijks doet de gemeente mee met de Michazondag en zo nu en dan worden er ludieke acties georganiseerd om de mensen bewust te maken en in beweging te krijgen.

Voor meer informatie:

Website Groene Kerken
Link naar inschrijving van de Regenboog